Пилешки бутчета с кускус и смокини

Пилешки бутчета с кускус и смокини Лакомник

Бърза и интересна идея за вечеря само за 30 минути

Пилешки бутчета с кускус и смокини
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. пилешки бульон

1 ч.ч. кускус

1/2 ч.ч. нискомаслено кисело мляко

2 ч.л. кимион

сол на вкус

черен пипер на вкус

2/3 ч.ч. наситнени бадеми

1/4 ч.ч. нарязан магданоз

12 смокини без костилки, наситнени

1 стрък зелен лук, тънко нарязан

1 1/2 ч.л. зехтин

3 пилешки бутчета

2 скилидки чесън, пасирани

Начин на приготвянe

Загрейте олио, сипете бульона, добавете кускуса и оставете за 5-10 минути или до готовност. Отстранете от огъня, покрийте с капака за 5 минути. Извадете кускуса, смесете го с маслото, кимиона, сол, черен пипер и разбъркайте добре. Добавете бадемите, кориандъра, зеления лук и смокините, като леко разбъркате.

Поръсете с пилешките бутчета с олио, кимион, сол, черен пипер и чесън. Запържете за около 20 минути и извадете. Сервирайте бутчетата с кускуса.

Още по темата
Още по темата
Запечени бутчета със зимни зеленчуци
Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете всички зеленчуци в тава и ги подправете със сол на вкус, разбъркайте с ръце, разпределете ги равномерно и залейте с 1 ч.ч....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц