Лучена крем супа

Лесна рецепта за вкусна и ароматна супа


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Запечете лука в предварително загрята фурна, увит във фолио. Извадете от фурната и оставете да се охлади до стайна температура. Махнете фолиото и изцедете лука от сока му. Загрейте маслото. Добавете брашно и гответе за 5 минути. Добавете чесъна към сместа и оставете да се готви за 30 секунди. Добавете бульона, сметаната и царевицата. Оставете да кипне и гответе в продължение на 30 минути. Махнете от огъня и добавете лука и лимоновия сок. Пюрирайте супата. Подправете със сол и черен пипер. Поднесете я топла.
Още по темата

Ситно нарязаният лук се запържва в маслото до златисто, посипва се с брашното, разбърква се и се запържва още малко. Налива се бульонът и се вари 15 минути на слаб...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп