Лимонов сладкиш със сушени плодове

Чудесен сладкиш без капка мазнина


Начин на приготвянe
Накиснете сушените плодове в топла вода за 15 минути. След това ги нарежете на малки парченца. В купа поставете пресятото с бакпулвера брашно, захарта и кората и сока от лимона. Постепенно добавяйте водата и бъркайте с лъжица или тел, докато сместа стане гладка и без бучки. Изсипете сместа в набрашнена тава или покрита с хартия за печене, а отгоре разпределете сушените плодове. Печете около 35-40 в предварително загрята на 180С фурна. Проверете с клечка готовността на сладкиша. Изпечения сладкиш оставете още 5-6 минути в изключена фурна. Покрийте го с фолио и кърпа, и оставете в тавата да изстине леко, след което прехвърлете в десертна чиния и охладете напълно.
Още по темата

Нишестето и водата се размиват с 1 ч.ч. захар. Сместа се вари до сгъстяване. Жълтъците се разбиват добре със сока и кората от лимоните. Жълтъците се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп