Лимонов крем
Пухкав, ароматен и нежно галещ сетивата десерт
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нишестето и водата се размиват с 1 ч.ч. захар. Сместа се вари до сгъстяване. Жълтъците се разбиват добре със сока и кората от лимоните. Жълтъците се прибавят лъжичка по лъжичка към нишестения крем, като се бърка постоянно. Кремът се слага на огъня само да заври. След това се оставя да изстине и се разпределя в десертни чаши. При поднасяне кремът се гарнира с белтъците, разбити на сняг с половин чаша захар.
Още по темата
Приготвяме лимоновия крем, като в тенджера сипваме прясното мляко, плодовия сок и добавяме жълтъците от яйцата, захарта, щипка сол, настърганата кора на плодовете и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп