Лесен пай с лешници
Хрупкав пай с нежен крем
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Първо разтопете маслото, а в друг съд объркайте сухите съставки. Формата, в която ще печете пая, намажете с масло и поръсете с малко брашно. Налейте разтопеното масло при сухите съставки като първо разбърквате с вилица, а след това на ръка омесете тестото с пръсти, така че да се получи пясъчна смес без бучки. Изсипете 2/3 от тестото във формата и разпределете с леко потупване на пръстите. Смесете крема сиренето с ваниловата захар и разбийте, след което с лъжица разпределете сместа върху тестото във формата. Между сиренето разпределете конфитюра. Върху плънката поръсете останалата част от тестото, изравнете и изпечете пая в предварително загрята фурна до получаването на красив, хрупкава златиста коричка.
Още по темата
Сипваме 150 г вода в тенджера и към нея добавяме 200 г захар и нишестето. Оставяме да престои 2 мин, докато нишестето набъбне. Прибавяме разбитите жълтъци, кората и 3...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп