Хапвайте ги за следобедна закуска или след вечеря
Приготвянето на десерти с крема сирене е запазена марка на западната кулинария. В Англия и САЩ повечето кейкове и торти се приготвят именно с него и са популярни с общо название – чийзкейк, макар да ги има във всякаква форма. Дали са малки кексчета или сладкиши в тава, те са толкова леки като вкус и калории, а и лесни за приготвяне, че навлязоха и в родната кухня през последните години.
Приготвят се с крема сирене, което обаче няма общо с блудкавата каша, продаван през 90-те в родните магазини. То е истинско, когато е приготвено само от сметана или в комбинация с прясно мляко. Близкото по качества италианско маскарпоне също е вариант за влагане в кейковете, но пък то е доста по-скъпо на родния пазар. Ако сте намерили крема сиренето, което задоволява критериите ви, насладете се на рецептите, които ви предлагаме. Те са много подходящи за лека следобедна закуска или за десерт след вечеря, защото освен свежо сирене, съдържат и полезни плодове.
Млечен сладкиш ог крем сирене с орехи