




Разбийте крем сиренето с пудрата захар и ванилията, прибавете 1 яйце и разбийте до гладък крем. Смесете в купа маслото с кафявата захар, объркайте докато се омесят добре, прибавете едно по едно яйцата и разбийте до гладка смес. Прибавете брашното с бакпулверът и бъркайте докато се усвои от сместа.
Намаслете леко тавичка за печени с размери 23 на 23 см. Разстелете половината от масленото тесто, върху него сложете на лъжици половината от сместа с крем сирене (не размазвайте, трябва да стои така на лъжички), отгоре разпръснете половината от нарязаните сливи. Върху тях поставете на лъжици останалата маслена смес, после останалата смес от крем сирене и най-отгоре поръсете останалите сливи.
Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна около 40 минути. Сервирайте топъл или студен, нарязан на парчета, гарниран със сладолед или разбита сметана.
