




Намаслете форма за кейка. Отцедете сока от кайсиите и ползвайте малко вода, ако е необходимо. Изцедената течност кипнете в тиган. Добавете портокаловите желета и бъркайте, докато се разтопят. Оставете да се охлади.
За гарниране отделете 10 кайсии. Останалите пюрирайте със сиренето и млякото и прецедете сместа. Добавете към охладеното желе. Сипете в съд и огладете за 2-3 маса в хладилник.
Натрошете бисквитите. Разтопете маслото и смесете с бисквитите, така че да получите мека смес, подобна на тесто от която да оформите блат на дъното на формата. Натиснете, за да получите равномерна основа. Сипете отгоре кайсиевата смес и дръжте в хладилник 6-8 часа. Декорирайте с останалите кайсии и сервирайте, като отгоре поръсите ядки.
* Кварк е тип прясно сирене, известно още като творог или топфен. Направено е от вкиснато мляко, затоплено до желана температура и на денатурация на млечни протеини и след това пресечено. Обикновено се заменя с извара, въпреки че повечето търговски видове извара са направени от сирище, докато домашната - не. Тя е мека, бяла и прясна. Кварк е различно и от рикота, защото рикотата е направена от попарена суроватка. Кварк обикновено е с много по-ниско съдържание на мазнини (приблизително същото като кисело мляко) в сравнение с крем сирената и няма сол.
