Загрейте фурната на 150 градуса. Покрийте тавичка с фолио, така че краищата му да излизат над съда. Намазнете фолиото. Разстелете сместа за блата на дъното. Печете според указанията на опаковката. Охладете напълно. Държейки краищата на фолиото, преместете блата от тавичката. Оформете с остър нож блата, така че стане красив правоъгълник и върнете в тавичката.
В касерола смесете лимоновия сок с желатина. Оставете 1 минута и после на слаб огън загрейте съда около 3 минути, докато се разтопи желатина.
Разбийте сиренето, захарта, лимоновата кора. Добавете и желатина и разбъркайте добре, но бавно. Намажете кейка със сместа, дори по краищата. Оставете в хладилник за 2 часа, покрито с фолио. Нарежете на малки квадрати с остър нож, потапяйки го в топла вода.