

Иво Аръков имаше дълга връзка с Мика Стоичкова, но двамата се разделиха, а тя замина за Щатите. Иво и преди това е готвил, най-малкото защото има мексикански ресторант и обожава този вид кухня. Дълго време обаче може да приготвя само типичните за тази страна ястия, но не и българска кухня. "Вече съм цар и на мусаката", горд е Аръков.
Необходими продукти:
500 г смляно телешко месо
2 глави лук
1 кг картофи
3-4 домата
1 връзка магданоз
1-2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
масло
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черен пипер и сол на вкус. От сместа се оформят малки топчици, които се изпържват в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се запържват доматите, настъргани на ренде, а след това се прибавят червеният пипер и брашното. Налива се топла вода и в полученият сос, след като заври, се пускат изпържените топчици и картофите, нарязани на кубчета. Ястието се посолява на вкус и се вари около 20-30 минути или се пече във фурна.

