Гювеч на Калин Сърменов

Гювеч на Калин Сърменов Лакомник
Гювеч на Калин Сърменов
Автор:Лакомник

Актьорът Калин Сърменов обича да си угажда. Той често глези и съпругата си Боряна. Приготвя и вкусни вечери и дори закуска в леглото. Вегетарианските ястия не са му силата. Дори и да се опита да сготви нещо постно, обикновено накрая добавя и мръвка.

 

Необходими продукти:

1 ч.л. червен пипер

100 мл олио

200 г ориз

250 г зелени чушки

200 г лук кромид стар

750 г телешко месо

250 г червени чушки

500 г домати

1/2 връзка магданоз пресен

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на порции и се задушава в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина и малко вода се задушава лукът, нарязан на едро. Прибавят се 1-2 домата, нарязани на ситно и също се задушават. Разбъркват се с червения пипер и се заливат с топла вода или бульон. Връща се месото, посолява се и се вари на тих огън до полуомекване. Прибавят се последователно ситно нарязаните пиперки, останалите домати, нарязани на ситно, и оризът. Ястието се прехвърля в глинен гювеч, залива се с малко топла вода и се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина. След изваждането от фурната ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц