Кюфтета на шиш
Бързо и апетитно предложение за обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В голям съд слагаме каймата, галетата и предварително настъргания кромид лук. Овкусяваме със сол, джоджен и риган. Омесваме хубаво и получената кайма оставяме в хладилника за 60 минути. Оформяме кюфтета със средна големина. Поставяме дървени шишчета във вода за 15 минути, след което върху всяко едно набождаме по кюфте. Наредените шишчета печем 10 минути на предварително загрята скара. Запичаме леко арабските питки на скарата и ги разделяме поравно за 4 порции. Върху всяка оставяме по 2–3 шишчета. Готовите шишчета сервираме със салата от домати.
Още по темата
Нарежете на ситно лука, разбъркайте с месото и добавете всички подправки за кюфтета. Оставете в хладилник за около 30 минути. От сместа оформете кюфтета и малко ги...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп