Печени кюфтета с бекон и моцарела

Печени кюфтета с бекон и моцарела Лакомник

Уникално вкусни и сочни печени кюфтенца

Печени кюфтета с бекон и моцарела
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г кайма

250 г бекон

125 г моцарела

1 глава лук

1 филия бял хляб

1 яйце

2 ч. л. риган

магданоз

1 лимон

зехтин 

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Каймата се смесва с яйцето, ригана, настъргания лук, магданоза, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора, черен пипер и сол на вкус. Моцарелата се реже на кубчета. Оформят кюфтета, които се пълнят с моцарела и се затварят добре, за да не изтече сиренето по време на печене. Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се поливат с малко зехтин. Пекат се в предварително загрята на 200С фурна. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Телешки кюфтета със сушени домати
В купа се смесват телешката кайма, яйцето, нарязаните на ситно сушени домати, настърганият кашкавал и магданозът. Сместа се овкусява със сол и пипер. Оформят се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц