Печени кюфтета с бекон и моцарела
Уникално вкусни и сочни печени кюфтенца
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Каймата се смесва с яйцето, ригана, настъргания лук, магданоза, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора, черен пипер и сол на вкус. Моцарелата се реже на кубчета. Оформят кюфтета, които се пълнят с моцарела и се затварят добре, за да не изтече сиренето по време на печене. Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се поливат с малко зехтин. Пекат се в предварително загрята на 200С фурна. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата
В купа се смесват телешката кайма, яйцето, нарязаните на ситно сушени домати, настърганият кашкавал и магданозът. Сместа се овкусява със сол и пипер. Оформят се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп