Кюфтенца с критараки

Бързо и невероятно вкусно ястие


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Омесваме каймата и оформяме малки кюфтенца, които изпичаме на грил тиган или скара. Нарязваме на дребно лук и морков и ги задушаваме в олио и малко вода. Като омекнат се добавя доматеното пюре и се долива водата. Изчакваме да заври и изсипваме критаракито. Овкусяваме със сол и чубрица и добавяме кюфтенцата. Намаляме огъня и оставяме ястието да къкри докато водата поизври и критаракито омекне. Не трябва да се преварява. Поръсва се с нарязан магданоз.
Още по темата

Хлябът се натопява във вода и се изстисква добре. Ловджийската наденица се нарязва на малки кубчета, спанакът се накълцва, а целината се настъргва. Лукът и магданозът...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп