Кьопоолу със зелени чушки

Кьопоолу със зелени чушки Лакомник
Кьопоолу със зелени чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г (3 средно големи патладжана)

5-6 зелени чушки

2-3 домата

3-4 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз

1/2 чаена чаша олио

оцет и сол на вкус

Начин на приготвянe

Патладжаните и пиперките се изпичат върху жар или котлон. Обелват се още топли, като се отстраняват дръжките и се почиства семето от пиперките. Нарязват се на дребни парчета. Чесънът се почиства и се счуква на кашица в по-дълбока дървена гаванка (хаванче). Последователно към чесъна се прибавят и счукват нарязаните пиперки, патладжаните и накрая обелените и нарязани на дребно домати, докато се получи еднородна маса във вид на пюре. Постепенно и при непрекъснато разбиване се прибавя олиото. След това се добавя ситно нарязаният магданоз, сол и оцет на вкус. Разбърква се добре и се изсипва в съда за поднасяне, като се заглажда с изпъкналата страна на лъжица и се набраздява с нож или вилица. Наоколо се подреждат маслини, филийки домати и магданоз.

Може и да затворите салата в буркани и да стерилизирате.

Още по темата
Още по темата
Салата от патладжани
Патладжаните се нарязват на кръгове, посоляват се и се оставят да изтече горчивината. Чушката и лютите чушлета се смилат. Чесънът се намачква и се добавя оцетът....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц