Крем „Пиян снежко”

Крем „Пиян снежко” Лакомник

Невероятен десерт за зимните дни

Крем „Пиян снежко”
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За белия шоколадов мус:

200 г бял шоколад, нарязан на ситно

3 жълтъка

3 с.л. захар

3 с.л. Бейлис

2 ч.ч. подсладена сметана за сиропа

6 с.л. кафеен ликьор

1 с.л. глюкоза

1 с.л. кафява захар

За украса:

100 г бял шоколад 

пудра захар

1 с. л. мед и кристална захар

Начин на приготвянe

Ръбът на подходящи чаши или купички се намазва с мед и се потапя в кристална захар.

Сиропът се приготвя, като ликьорът, глюкозата и захарта се слагат да заврат. Когато захарта се разтопи, се охлажда и се разпределя на дъното на чашите.

Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова печка. Жълтъците, захарта и ликьорът се слагат на водна баня, при непрекъснато разбиване, докато започнат да се сгъстяват. Прибавя се шоколадът и сместа се разбива с миксер, докато стане пухкава.

Сметаната се разбива на сняг и се разбърква с шоколадовата смес. Мусът се разпределя в чашите.

Шоколадът за гарниране се разтопява, охлажда се, сипва се във фунийка от хартия за печене, отрязва се връхче и се шприцова по очертаните контури на предварително нарисувани снежинки върху хартия за печене. Снежинките се слагат да се стегнат в хладилника. Когато са готови, се посипват с пудра захар и с тях се гарнират мусовете. 

Още по темата
Още по темата
Крем „Ванилия”
Млякото и водата се смесват в чист съд с предвидената захар и се нагряват до завиране. През това време жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с малко студено...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц