Млякото и водата се смесват в чист съд с предвидената захар и се нагряват до завиране. През това време жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с малко студено мляко. Към тях се прибавя нишестето и какаото. Сместа се разбива до хомогенизиране и се прецежда.
След като млякото заври, от него малко по малко се прибавя към яйчено-нишестената смес, която непрекъснато се бърка, докато достигне температурата на млякото. След прибавянето на всичкото мляко сместа се вари няколко минути (докато изчезне миризмата на сурово нишесте), сваля се от огъня и се ароматизира с ванилията. При леко разбъркване се прибавят белтъците, разбити на сняг с предвидената за тях захар.
Поднася се в шоли или купички. По желание може да се залее с шоколадов сос, който се приготвя така: към жълтъците се прибавят захарта и врящото мляко, бъркат се до сгъстяване, отстраняват се от огъня, прибавя се какаото, предварително размито с малко мляко; сместа се оставя да заври, след което се прецежда.