

Комедийният актьор Краси Радков признава, че го бива в дегустацията на различни видове ястия, а не в приготвянето им. Той е поверил на съпругата си Станислава тежката задача да забърква домашни гозби. В повечето случаи Краси само дава напътствия какво точно му се похапва. Любимият му десерт е крем карамел, който приготвя с помощта на Станислава.
Необходими продукти:
За крема:
8 жълтъка
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. течна сметана
1 ч.л. ванилия
За карамелената коричка:
8 с.л. захар
Време за приготвяне:
50 минути
Начин на приготвяне:
Жълтъците и захарта се разбиват много добре. Към тях се прибавя предварително загрятата течна сметана. Важно е тя да се премести от котлона точно преди момента на завиране. Изсипва се внимателно към жълтъчната смес при непрекъснато бъркане. Накрая се прибавя ванилията и сместа се разбърква. Изсипва се в малки керамични купички. Фурната се загрява на 170 градуса и купичките с крема се поставят в метална тава, в която има 2-3 пръста вода. Пекат се на водна баня при тази температура в продължение на 45 минути, или докато кремът не получи лек розов загар. Щом станат готови, купичките се изваждат от фурната и се оставят леко да се охладят. Във всяка порция се поръсва по една супена лъжица захар и се заглажда. Купичките се поставят отново във фурната, но се пекат само на горен реотан при най-висока температура за няколко минути, докато захарта се разтопи и карамелизира. Кремът се изважда от фурната и се оставя да се охлади.

