

Плеймейтката Николета Лозанова определено не изглежда като типичната домакиня. За голяма изненада на мнозина обаче хубавицата се справя перфектно в кухнята. За Бъдни вечер тя сама е приготвила постните ястия за трапезата, а една от любимите й рецепти е телешко карпачо:
Необходими продукти:
150 г телешко бон филе
30 г рукола
1 лимон
2 с.л. зехтин
1 с.л. стрит розмарин
черен пипер - на зърна
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Това е рецепта за телешко карпачо ала Topo. За да го приготвите, нарежете телешкото на много тънко. Оставете го да се маринова за 24 часа в сместа от зехтина, изцедения лимонов сок, розмарин и черен пипер. След това го сложете да се замрази. Така студеното карпачо е готово за консумация. Поднася се обикновено върху рукола, настърган пармезан, мариновани маслини, кедрови или други ядки или пък смокини - зависи от вкуса.
