Актьорът от "Под прикритие" Владо Пенев е направил прекрасна градина пред кооперация на ул. "Иван Вазов" в София. Освен цветя Владо от години отглежда в нея и най-вкусните ягоди на света по негови думи. Любимият му сладкиш също е с ягоди. Приготвя го дори през зимата със замразени ягоди от неговата градина.
Необходими продукти:
1 кг ягоди
500 г сирене Маскарпоне
200 г бита сметана
200 г пълномаслено кисело мляко
160 г пудра захар
1 лимон
1 портокал
400 г бишкоти или други бисквити от този тип
Начин на приготвяне:
Измийте ягодите и ги подсушете. Около половината от ягодите нарежете на ситно, добавете прясно изстискания лимонов сок, 60 г пудра захар и разбийте с пасатор до получаване на ситна каша. Останалата част от ягодите се нарязва на филийки и се оставя настрана. Маскарпоне, киселото мляко, останалата пудра захар и прясно изстисканият портокалов сок се разбива с миксер и към получената смес се прибавя предварително разбитата сметана. В стъклена купа започват да се редят избраните от вас сорт бисквити, след това слой от пюрираните ягоди, полученият крем Маскарпоне и филийките от Ягоди. И така до свършване на продуктите, като се завършва с крем Маскарпоне. За украсата използвайте фантазията си. След приготвянето, оставете за 1 час в хладилник.