
Безглутенов и здравословен вариант на любимата закуска




Загрейте тиган на средно висока температура. Разбийте яйцата докато станат пухкави и добавете млякото, ванилията и меда. Бъркайте, докато всичко се смеси добре.
Отделно комбинирайте сухите съставки - кокосовото брашно, содата и канелата. После ги смесете с млякото и яйцата. Бъркайте до получаване на гладка смес, в която няма бучки. Оставете да престои 5 минути. Разбъркайте и оставете пак. След още 5 минути сместа ще е напълно гладка. Намажете тигана с масло и загрейте на силен огън. Сипете черпак от сместа и разнесете, докато изпълни тигана. Когато палачинката е изпечена от едната страна, обърнете от другата. Не се притеснявайте, че тези палачинки са по-пухкави от обикновените, а не тънки и фини.
Сервирайте с пресни плодове или конфитюр по избор.

