За соса смесете киселото мляко, копъра, лимоновия сок, чесъна, солта и черния пипер в купа. Разбъркайте добре докато стане еднородна смес. (Този сос може да се съхранява в хладилник не повече от 3 дни.)
За палачинките рендосайте морковите и цвеклото на едро ренде и ги смесете, като прибавите към тях чесън, яйцата, подправете със сол и разбъркайте добре продуктите. Прибавете яйцата и разбъркайте добре.
Сложете в тигана 184 чаша от сместа, разнесете добре в тигана. Това става като държите съда за дръжката, изсипвате сместа и въртите тигана, така че сместа да се разнесе добре по цялата повърхност на съда. Гответе около 4 минути или докато палачинката не придобие златист цвят. След като е готова от едната страна с помощта на шпатула обърнете внимателно и от другата. Извадете готовата палачинка и направите същото, докато сместа не свърши. Преди всяка палачинка слагайте по няколко капки мазнина, така че тигана да не остава сух. Загрейте фурната на умерена температура и сложете готовите палачинки във фурната, така че да останат топли. Преди поднасяне гарнирайте със соса от кисело мляко и поднесете.