Палачинки от цвекло

Палачинки от цвекло Лакомник
Палачинки от цвекло
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За соса:

500 мл обезмаслено кисело мляко

2 с.л. нарязан пресен копър

2 с.л. лимонов сок

1 малка скилидка чесън, нарязана на ситно

1/2 ч.л. сол

1/4 ч. л. черен пипер

За палачинките:

3 средни парчета цвекло (около 600 г), почистени и обелени

2 средни моркова

2 счукани скилидки чесън

1/2 ч.л. сол

3 разбити яйца

Начин на приготвянe

За соса смесете киселото мляко, копъра, лимоновия сок, чесъна, солта и черния пипер в купа. Разбъркайте добре докато стане еднородна смес. (Този сос може да се съхранява в хладилник не повече от 3 дни.)

За палачинките рендосайте морковите и цвеклото на едро ренде и ги смесете, като прибавите към тях чесън, яйцата, подправете със сол и разбъркайте добре продуктите. Прибавете яйцата и разбъркайте добре.

Сложете в тигана 184 чаша от сместа, разнесете добре в тигана. Това става като държите съда за дръжката, изсипвате сместа и въртите тигана, така че сместа да се разнесе добре по цялата повърхност на съда. Гответе около 4 минути или докато палачинката не придобие златист цвят. След като е готова от едната страна с помощта на шпатула обърнете внимателно и от другата. Извадете готовата палачинка и направите същото, докато сместа не свърши. Преди всяка палачинка слагайте по няколко капки мазнина, така че тигана да не остава сух. Загрейте фурната на умерена температура и сложете готовите палачинки във фурната, така че да останат топли. Преди поднасяне гарнирайте със соса от кисело мляко и поднесете.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц