Козунак със стафиди и ванилия



Приготвяне
6 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Маята се разтваря в малко топло мляко и се оставя за 5 минути. Вземете 700-800 от брашното пресейте го и добавете към млякото. Маслото трябва да е топло, но не и горещо и го добавете към останалите продукти. Добавяйте останалото брашно докато замесвате продуктите, трябва да се получи като гъста сметана. Сипете тестото във формата за печене предварително намаслена и набрашнена и оставете да втаса поне 5 часа. Загрейте фурната на 190-200 градуса. Печете за около 30 минути или до златисто кафеникаво.
Още по темата

Всички продукти трябва да са със стайна температура. Разбийте до побеляване яйцата със захарта. В брашното направете кладенче и сипете вътре разтворената в малко от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп