Млякото се затопля леко, прибавят се маята и 3 с.л. брашно от общото количество, разбърква се и се покрива с кърпа, оставя се да втаса. През това време се разбиват яйцата със захарта с миксер, прибавят се щипка сол, ванилиите и кората от портокала и лимона. Прибавя се и втасалата мая, разбърква се добре, прибавя се пресятото брашно на части и се бърка с дръжката на дървена лъжица в посока дясно, така се получават конци на козунака. Тестото се слага в машина за хляб, прибавя се и леко разтопеното масло отгоре. Включва се на програма само за месене - 15 минути. След това се включва на програма за месене и втасване 1 час и половина. При втасването не се отваря вратичката. След като се надигне тестото, се изважда от машината, разделя се на 3, като се работи с намаслени ръце върху намаслен плот, за да не лепне, правят се 3 фитила, които се оплитат. Поставят се във форма, постлана с хартия и намазана с масло. Затопля се леко фурната и тестото се поставя вътре, докато удвои обема си. След като втаса, се намазва с жълтък, поръсва се с кафява захар и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.