Кнедли с телешка кайма

Апетитно ястие за специална вечеря


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Картофите се сваряват, обелват и пасират. Прибавят се брашното, яйцето, солта, черният пипер и галетата. Омесва се тесто, от което се оформят кръгчета. В средата на всяко кръгче се слага по 1 с. л. кайма, овкусена със сол, естрагон и кимион. Кръгчетата се оформят на топки, които се овалват в брашно и се пускат във вряща подсолена вода с 1 с.л. зехтин. Щом изплуват, трябва да поврят още 5 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица. По желание могат да се изпържат, запекат или да останат така. Поднасят се с гарнитура по желание.
Още по темата

Картофите се сваряват, обелват и се пасират. След като изстинат, се прибавят яйцето, брашното и солта и се омесва добре. Отделно черният дроб се пържи, смила се и се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп