Кнедли от дроб с картофи
Вкусна идея за вечеря или обяд ако сте си вкъщи
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се сваряват, обелват и се пасират. След като изстинат, се прибавят яйцето, брашното и солта и се омесва добре. Отделно черният дроб се пържи, смила се и се прибавят сол и половината от маслото. От картофеното тесто се правят кръгове, в средата на които се слага смленият черен дроб. Кръговете се свиват така, че да се оформят топки. Пускат се във вряща подсолена вода и щом изплуват, се изваждат. Върху всяка кнедла се слага по парченце масло.
Още по темата
Нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се филето, малко вода, сол, черен пипер и се вари на тих огън до сваряване на месото. Изважда се, оставя се да изстине и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп