Кнедли от дроб с картофи

Вкусна идея за вечеря или обяд ако сте си вкъщи


Начин на приготвянe
Картофите се сваряват, обелват и се пасират. След като изстинат, се прибавят яйцето, брашното и солта и се омесва добре. Отделно черният дроб се пържи, смила се и се прибавят сол и половината от маслото. От картофеното тесто се правят кръгове, в средата на които се слага смленият черен дроб. Кръговете се свиват така, че да се оформят топки. Пускат се във вряща подсолена вода и щом изплуват, се изваждат. Върху всяка кнедла се слага по парченце масло.
Още по темата

Нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се филето, малко вода, сол, черен пипер и се вари на тих огън до сваряване на месото. Изважда се, оставя се да изстине и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп