Пилешки кнедли със сусамов сос

Пилешки кнедли със сусамов сос Лакомник
Пилешки кнедли със сусамов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

225 г пилешка кайма

4 с.л. ситно нарязан зелен лук

4 с.л. ситно нарязани консервирани водни кестени

4 с.л. ситно нарязан пресен кориандър

4 ч.л. соев сос с ниско съдържание на сол

1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил

1 ч.л. черен пипер

тънка тестена кора за кнедли, нарязана на 24 квадратчета

За соса:

4 с.л. соев сос

1 с.л. сусамово олио

2 ч.л. оризов оцет

1/2 ч.л. захар

4 с.л. ситно нарязан зелен лук

Начин на приготвянe

Сложете в купа пилешката кайма, зеления лук, водните кестени, кориандъра, соевия сос, джинджифила и пипера. Разбъркайте добре. Пригответе кнедлите, като работите с по няколко листчета тестена кора едновременно, а останалите държите покрити с влажна кърпа. Сложете по 1 пълна чаена лъжичка смес в долната половина на листа. С пръсти или четка навлажнете двете му страни, а после ги прегънете върху плънката, така че да се образува триъгълник, и натиснете, за да запечатате съдържанието. Същото направете и с останалите листчета и плънка. В малка купа разбъркайте соевия сос, сусамовото олио, оцета, захарта и зеления лук. Сложете голяма тенджера с вода да заври. Добавете кнедлите и варете около 4 минути или докато изплуват на повърхността и пълнежът им се втвърди. Отцедете и сервирайте горещи със соса от малката купа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц