Свинско филе с кнедли
Апетитно и питателно ястие за специална вечеря
Приготвяне
2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се филето, малко вода, сол, черен пипер и се вари на тих огън до сваряване на месото. Изважда се, оставя се да изстине и се нарязва на филийки. Кнедлите се приготвят, като хлябът се нарязва на кубчета и се запържват в маслото. От брашното, яйцето, млякото и щипка сол се замесва тесто, в което се забъркват и кубчетата хляб. От тази смес се оформят две рула, които се пускат в кипяща вода и се варят 30 мин. Изваждат се и докато са топли, се режат на филийки. Филето се сервира с няколко филийки кнедли и се заливат със сос от задушаването на месото.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп