Свински дроб по лозарски
Бързо и апетитно предложение от българската кухня
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистеният дроб се нарязва на кубчета, които се посоляват и се изпържват в сгорещената мазнина. Пърженият дроб се изважда и се поставя в чиния. В същата мазнина се задушават дребно нарязаните лук и чесън. Поръсва се с червения пипер. Сместа се разбърква и се залива с предварително затопленото вино и 1 чаша топла вода, в която е разтворено доматеното пюре. Прибавят се зърната черен пипер. След 10 минути се слага изпърженият черен дроб. Ястието се доварява още 5-10 минути на умерен огън.
Още по темата
Дробът се бланшира в кипяща подсолена вода за 3-4 минути. Изважда се и се нарязват на парченца. Задушава се в сгорещено краве масло за 3-4...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп