Кифлички с локум и мармалад

Кифлички с локум и мармалад Лакомник

Сладко изкушение, с което да подсладите следобедното кафе

Кифлички с локум и мармалад
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. олио

1 ч.ч. разтопено масло

1 ч.ч. кисело мляко

1 яйце

1 ч.л. сода бикарбонат

150 г локум

200 г мармалад

орехови ядки

брашно

пудра захар

4 ванилии

Начин на приготвянe

Смесваме в купа олиото, разтопеното масло, киселото мляко, в което сме разтворили содата, яйцето и разбъркваме добре. Прибавяме брашно и месим докато се получи средно твърдо тесто. Разделяме тестото на части. От всяка разточваме кора с дебелина около 2-3 мм. Режем кората на еднакви триъгълници като започваме от центъра на кората, към края. Всяко парче се намазва с мармалад и в широката се слага локум и орехова ядка. Навива се на рулце. Така приготвените кифлички се подреждат на разстояние в тавичка леко намазана с мазнина. Пекат се в предварително загрята на 180С фурна до златисто. Пудрата захар се смесва с ванилиите. Готовите кифлички се овалват в пудрата захар.

 

Още по темата
Още по темата
Кифлички с мед и орехи
Замесваме меко тесто от маста, млякото, брашното и малко сол. Разточваме тестото. От листа с помощта на водна чаша изрязваме тестени кръгчета. От орехите и меда...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц