Кифлички с локум и мармалад

Сладко изкушение, с което да подсладите следобедното кафе


Приготвяне
70 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Смесваме в купа олиото, разтопеното масло, киселото мляко, в което сме разтворили содата, яйцето и разбъркваме добре. Прибавяме брашно и месим докато се получи средно твърдо тесто. Разделяме тестото на части. От всяка разточваме кора с дебелина около 2-3 мм. Режем кората на еднакви триъгълници като започваме от центъра на кората, към края. Всяко парче се намазва с мармалад и в широката се слага локум и орехова ядка. Навива се на рулце. Така приготвените кифлички се подреждат на разстояние в тавичка леко намазана с мазнина. Пекат се в предварително загрята на 180С фурна до златисто. Пудрата захар се смесва с ванилиите. Готовите кифлички се овалват в пудрата захар.
Още по темата

Замесваме меко тесто от маста, млякото, брашното и малко сол. Разточваме тестото. От листа с помощта на водна чаша изрязваме тестени кръгчета. От орехите и меда...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп