Медени кифли с канела и орехи

Медени кифли с канела и орехи Лакомник

Пухкаво и сладко изкушение

Медени кифли с канела и орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/4 с.л. топла вода

1 с.л. суха мая

1/3 с.л. захар

3/4 ч.л. мляко

50 г масло

1 яйце + 1 жълтък

кора от 1 портокал

1 ч.л. сол

4 с.л. брашно

За плънката:

50 г масло

1/2 с.л. захар

1 с.л. канела

За напояване:

50 г масло

1/2 с.л. мед

1 с.л. нарязани орехи

Начин на приготвянe

Разтворете маята в топлата вода и разбъркайте. След няколко минути, когато започне да се пени, прибавете останалите продукти за тестото и месете докато стане еластично, без да лепне. Покрийте и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си. Разточете тестото, нарежете го намажете с разтопеното масло, поръсете с канела, захар и завийте на рула. Отделно разтопете маслото, прибавете меда, орехите и разбъркайте. Наредете рулата в намаслена тава, намажете добре с ореховата смес и запечете до готовност в загрята на 200 градуса фурна – около 30 минути.

Още по темата
Още по темата
Шведски кифли с канела
Разтворете маята във водата. В подходящ съд разтворете маслото в млякото на слаб огън. Оставете да изстине достатъчно (до телесна температура) и добавете разтворената...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц