Кифлички с мармалад и крема сирене

Икономични кифлички за всеки повод


Начин на приготвянe
Тестото за кифличките се приготвя като в купа се смесват крема сиренето, олиото, пудрата захар и прясното мляко. Всичко се разбива много добре. Прибавят се предварително смесените и пресяти брашно, сол и бакпулвер. От продуктите се омесва гладко тесто. Поставя върху набрашнена повърхност и се разточва на кръг. Разрязва се както се реже пица. В центъра на всеки триъгълник се поставя с лъжичка малко мармалад и след това кифличките се завиват, като се започва от широката страна. Подреждат в тавичка, на чието дъно е поставена хартия за печене. Десертът се пече до златисто за около 20 минути при 180 градуса.
Още по темата

Тестото се разстила на пласт около 1 см и се разделя на три ленти. По дължината в средата се слага от плънката, приготвена от орехите, бадемите, стафиди, галета, захар...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп