Кифлички с мед и орехи

Страхотно допълнение за следобедното кафе


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Замесваме меко тесто от маста, млякото, брашното и малко сол. Разточваме тестото. От листа с помощта на водна чаша изрязваме тестени кръгчета. От орехите и меда приготвяме плънка, от която поставяме върху всяко тестено кръгче. Завиваме във вид на полукръгче, като прищипваме с пръсти здраво крайчетата на тестото. Получените кифлички нареждаме в тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем ги в силна фурна. Докато са горещи ги потапяме в сиропа, приготвен от сварените захар и вода, след което ги овалваме в кристална захар.
Още по темата

Тестото за кифличките се приготвя като в купа се смесват крема сиренето, олиото, пудрата захар и прясното мляко. Всичко се разбива много добре. Прибавят се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп