Килифарска яхния с пиле

Килифарска яхния с пиле Лакомник

Вкусно и доста апетитно ястие

Килифарска яхния с пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

3 глави лук

1 глава чесън

3-4 моркова

1/2 к.ч. ориз

1 1/2 к.ч. олио

1 ч.л. сол

1 ч.л. червен пипер

15–20 зърна черен пипер

2 дафинови листа

магданоз

Начин на приготвянe

Пилето се измива, нарязва се и се слага да се свари. При завирането се изтребва пяната. Лукът и морковите се изчистват, измиват се, нарязват се ситно и се слагат в друга тенджера. Прибавят се олиото, 1 кафена чаша бульон и солта и се слага да се задушава 5 мин. Прибавя се изчистеният и измит ориз и като се разбърква често се задушава 5 мин. Слага се червеният пипер и се разбърква. Залива се с 1 1/2 чаени чаши бульон, разбърква се и се оставя да ври. Прибавят се черният пипер, чесънът и дафиновите листа. След 5 мин. порциите сварено пиле се нареждат в тенджерата, слага се малко нарязан магданоз, разбърква се и се оставя на тих огън да ври 20 мин. От време на време се разбърква внимателно. Крилата, гръдният кош и шията не се слагат в ястието, а с тях и с останалия бульон се приготвя супа.

Още по темата
Още по темата
Добруджанска яхния
В мазнината се запържват лукът, нарязаните на кубчета моркови и целина. Налива се малко вода и се оставят да се задушават, докато останат на мазнина. Прибавят се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц