Добруджанска яхния
Апетитно предложение от българската кухня
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В мазнината се запържват лукът, нарязаните на кубчета моркови и целина. Налива се малко вода и се оставят да се задушават, докато останат на мазнина. Прибавят се нарязаните чушки, домати и ориз. Разрежда се с вода и се слагат лютите чушки, черен пипер и магданоз. Изсипва се в тава и се пече в умерена фурна.
Още по темата
Сърцата се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се нарязват на филийки. Нарязаният лук се запържва в олиото до омекване. Прибавят се брашното, червения пипер,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп