Орехов кейк
Лесна домашна вкусотия за десерт
Приготвяне
60 мин
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маслото се разбива със захарта, прибавят се един по един жълтъците, след това киселото мляко, бакпулверът, канелата, брашното, разбива се добре и се оставя да почине 1-2 часа. После се прибавят нарязаните на дребно орехи и стафиди. Накрая се слагат разбитите на сняг белтъци, разбърква се внимателно и се изсипва във форма за кекс, намаслена и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна.
Още по темата
Яйцата се разбиват добре със захарта, прибавят се пресятото брашно и настърганата лимонова кора. Разбърква се добре и се изсипва в тортена форма, покрита с намаслена...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп