Кейк с круши

Кейк с круши Лакомник

Невероятна и ефектна домашна вкусотия за десерт

Кейк с круши
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г маргарин

220 г захар

4 яйца

400 г брашно

1 пакетче бакпулвер

50 г какао

3 к.л. прясно мляко

500 г пресни круши

2 с.л. олио

2 с.л. брашно

10 с.л. пудра захар

Начин на приготвянe

Остяме маргарина да омекне на стайна температура и го разбиваме с 200 г захар и яйцата. Разбъркваме брашното с бакпулвера и ги прибавяме към разбитите яйца и маргарин. 2/3 от получената смес слагаме в предварително намазаната с олиото и поръсена с брашното форма на кекс. Смесваме какаото, млякото и останалата 1/3 от сместа и разбиваме. Добавяме получената смес във формата за кекс. Измиваме крушите и ги оставяме да изсъхнат. Разрязваме ги на 4 парчета и ги подреждаме върху сместа във формата. Печем кекса 60 мин в загрята фурна на 170º, оставяме го да изстине и го поръсваме с пудрата захар. 

Още по темата
Още по темата
Орехов кейк
Маслото се разбива със захарта, прибавят се един по един жълтъците, след това киселото мляко, бакпулверът, канелата, брашното, разбива се добре и се оставя да почине...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц