Каша с леща, гъби и ориз
Апетитен постен и вегетариански обяд или вечеря
Приготвяне
45 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Залейте лещата с гореща вода, подправете на вкус и оставете да се вари за около 5 минути на силен огън, намалете температурата и варете още 10 минути. По същия начин направете и с ориза. Нарежете гъбите на едро, както и стридите. Нарежете лука на ситно и го запържете на силен огън. Прибавете гъбите, запържете и подправете на вкус. Залейте със соевия сос, прибавете стридите, лещата, ориза, разбъркайте добре, задушете продуктите за около 3 минути и сервирайте.
Още по темата
В тенджера се загрява малко мазнина и се запържва нарязаният лук, скилидките чесън и червеният пипер. Налива се водата и когато заври, се прибавят лещата и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп