Леща чорба по манастирски

Леща чорба по манастирски Лакомник
Леща чорба по манастирски
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г леща

3 супени лъжици олио

1 глава лук

1 морков

1/4 глава целина

2 домата

5-6 скилидки чесън

1/2 връзка джоджен

1/4 връзка магданоз

оцет и сол на вкус

Начин на приготвянe

Лещата се почиства, измива и залива със студена вода. Лукът се нарязва на дребно, а морковите и целината на кубчета, скилидките на чесъна се обелват и поставят цели в съда заедно с олиото и джоджена. Ври на умерен огън. Десетина минути преди окончателното сваряване на лещата се прибавят доматите, нарязани на дребно. Посолява се на вкус. След свалянето от огъня чорбата се поръсва със ситно нарязания магданоз. Поднася се с оцет на вкус.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц