Каша от пиле

Каша от пиле Лакомник

Вкусно и бързо предложение, което ще ви стане любимо

Каша от пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг пиле

1 к.ч. растително масло

50 г масло

1 1/2 ч.ч. брашно

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Почистената и измита птица се нарязва на порции, залива се с хладка подсолена вода и се вари до омекване на месото. Брашното се запържва в растителното масло до златисто оцветяване и се разрежда при непрекъснато разбъркване с горещия бульон от птицата. Получената гладка каша се оставя да поври на тих огън около 15 минути. При поднасянето порциите с месо се заливат с приготвената каша и се поръсват по желание с разтопеното масло и черен пипер.

Още по темата
Още по темата
Каша с леща, гъби и ориз
Залейте лещата с гореща вода, подправете на вкус и оставете да се вари за около 5 минути на силен огън, намалете температурата и варете още 10 минути. По същия начин...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц