Качамак с пица сос

Апетитен вариант на традиционната рецепта само за 30 минути


Начин на приготвянe
Оставете водата да заври в тенджера и когато кипи, постепенно започнете да добавяте брашното, при непрекъснато бъркане. Намалете огъня до умерен и оставете да къкри, като бъркате от време на време. Гответе около 10-15 минути или докато сместа се сгъсти. Накрая бъркайте постоянно, за да не загори. Отстранете от огъня, добавете маслото и пармезана и разбъркайте. Сипете качамака в кръгла тавичка, така че да се оформи като блат с дебелина 4 пръста. Оставете за 10 минути и после обърнете върху чиста повърхност. Нарежете на парчета и сервирайте със соса отгоре.
Сосът пригответе като смесите продуктите в тенджера и оставите да къкри около 10 минути, докато леко се сгъсти.
Още по темата

Във вряща вода се слага сол и се изсипва постепенно и при непрекъснато бъркане царевичното брашно. Вари се, докато царевичната каша се втвърди и започне да се отделя...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп