Качамак с бъркани яйца

Качамак с бъркани яйца Лакомник
Качамак с бъркани яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Маргарита Грозданова
Лакомник Необходими продукти

1 к.ч. царевично брашно

4 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
8 яйца
100 г сирене
100 г масло
1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвянe

В тавичка се сипват брашното, солта и водата. Поставя се в предварително загрята фурна и се пече около 20 минути, може от време на време да се разбърква. След като е готов, качамакът се сипва в подходящ съд, в който ще се сервира на масата. Прибавя се натрошеното сирене. В половината масло се изпържват бърканите яйцата, но да не са твърди. Сипват се върху качамака. Останалото масло се разтопява и в него се запържва червеният пипер, като се внимава да не прегори. Изсипва се върху яйцата.

Консумира се, докато е топло.

Още по темата
Още по темата
Качамак с печено бутче
Пилешките бутчета се поръсват със сол и черен пипер. Приготвя се паста, като се смесват заквасената сметана, мед, лимонов сок, соев сос, червен пипер. С четка се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц