Качамак с печено бутче



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Пилешките бутчета се поръсват със сол и черен пипер. Приготвя се паста, като се смесват заквасената сметана, мед, лимонов сок, соев сос, червен пипер. С четка се намазват пилешките бутчета. Нареждат се в тавичка с малко олио и водичка и печем 50 мин. Като се отваря фурната, отново се намазват и се пече до готовност.
Водата за качамака се слага да заври с 2 щипки сол. Дърпа се от котлона и се сипва царевичният грис. Връща се на огъня и се бърка, докато се сгъсти. Сваляме и се добавят 20 г масло и натрошеното сирене и се разбърква. Сервираме канапе от качамак с печено бутче, залети със соса от печенето с червения пипер.
Добър апетит!
Още по темата

В тавичка се сипват брашното, солта и водата. Поставя се в предварително загрята фурна и се пече около 20 минути, може от време на време да се разбърква. След като е...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп