Качамак в гювече
Апетитно предложение за всеки ден и сезон
Приготвяне
60 мин
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Слагаме в голяма тенджера водата да заври. Сипваме сол. При непрекъснато бъркане започваме да изсипваме във врящата вода царевичното брашно на тънка струйка. Намаляваме котлона и при непрекъснато бъркане варим около 15 минути. Взимаме друга тенджера и кипваме в нея малко вода. Във врящата вода чукваме яйцата, като го оставяме леко да се забулят. После ги изваждаме с решетеста лъжица. Взимаме гювечетата, намазваме ги с масло. Слагаме на дъното пласт качамак, натрошено сирене и яйце, слагаме и една бучка масло и покриваме с пласт качамак. От горе заливаме с малко разтопено масло, поръсваме с черен пипер и кашкавал и запичаме за около 15 минути във фурната. Сервираме с запържени в масло гъби или бекон по желание.
Още по темата
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина. Наливат се млякото и 300 мл вода и щом кипне, се добавя качамакът. Готви се на слаб огън, при непрекъснато бъркане,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп