Качамак със спанак

Зарадвайте близките си с нещо вкусно и различно


Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина. Наливат се млякото и 300 мл вода и щом кипне, се добавя качамакът. Готви се на слаб огън, при непрекъснато бъркане, докато течността се абсорбира. Съдът се дърпа от огъня и се добавят нарязаният спанак и добре разбитите жълтъци. Овкусява се с индийското орехче, сол и черен пипер и се прибавя настърганият пармезан. Белтъците се разбиват с щипка сол и се добавят постепенно към охладения качамак. Сместа се прехвърля в керамичен съд, намазан с останалия зехтин, и се пече около 20–25 минути в загрята на 200С фурна. Гарнира се с подправки и продукти по избор.
Още по темата

В тенджера се налива 1 л вода. Поръсва се щипка сол и съдът се поставя на включен котлон. Малко преди да заври водата, се добавя царевичния грис. Бърка се непрекъснато...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп