Качамак с гъби
Позната, бърза и лесна рецепта за обяд или вечеря
Приготвяне
25 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Водата се слага да заври. Когато водата заври тенджерата се дръпва от котлона и на тънка струйка се добавя царевичния грис, като се разбърква интензивно в една посока с лъжица. Тенджерата се връща на котлона и като заври сместа добавете 1-2 с.л. олио. Качамакът е готов 5 мин след като е заврял, като се наблюдава и разбърква през цялото време. Гъбите се нарязват на ситно и се задушават в дълбок тиган с 2 с.л. олио. Като се изпари водата се прибавя праз лука.Към топлия качамак се добавя натрошеното сирене и се разсипва в чинии. Отгоре се добавят гъбите с праз лук.
Още по темата
В тавичка се сипва брашното, солта и водата. Поставя се в предварително загрята фурна и се пече около 20 минути, може от време на време да се разбърква. След като е...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп