Качамак с пълнеж от червен лук

Качамак с пълнеж от червен лук Лакомник

Нова и интересна идея на познатата рецепта

Качамак с пълнеж от червен лук
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч царевичен грис

2 с.л. краве масло

2 с.л. зехтин

3 глави червен лук

1 ч.ч. настъргано сирене

1 ч.ч. кашкавал

1 ч.ч. течна сметана

щипка сол

щипка суха мащерка

Начин на приготвянe

В тенджера се налива 1 л вода. Поръсва се щипка сол и съдът се поставя на включен котлон. Малко преди да заври водата, се добавя царевичния грис. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула. Котлонът се намаля на ниска степен. Когато сгъсти, качамакът е готов. Към него се добавя 1 с.л. краве масло. Тенджерата се оттегля от котлона. Взема се тиган. Наливат се 2 с.л. зехтин. Съдът се поставя на включен котлон. Луковете се измиват, почистват и надребняват. Запържват се в загрятата мазнина за 3- 5 минути. После съдът се отегля. Добавя се 1 ч.ч. настъргано сирене и щипка суха, стрита мащерка. Обърква се с дървена лъжица. Взема се тортена форма с откопчаващ околен ръб. Маже се с 1 с.л. краве масло. Разпределя се половината от качамака. Отгоре се разстила запържената плънка. Върху нея се разпределя останалата половина качамак. Поръсват се кашкавалени стърготини. Пече се на умерена фурна 20 минути. Тортата се реже на парчета, когато изстине. При поднасяне се полива с течна сметана.

Още по темата
Още по темата
Качамак на фурна с яйца и сирене
В тенджера се налива 700 мл вода, поръсва се щипка сол и съдът се поставя на загрят котлон. Малко преди да кипне водата, се слагат 1 по 1 чашите с грис, който се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц