Картофени кюфтета с тиквички и моркови
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги смачкваме. Тиквичките се стържат на ситно ренде. Осоляват се и леко се задушават, за да омекнат малко. Отцеждат се от водата, морковът също се стърже на ситно, лукът се нарязва на ситно и всичко се добавя към картофите. Също така и сиренето, 1 яйце, солта и подправките и се омесва много добре. Късат се топчета колкото кюфтета. Овалват се в брашно, топят се в разбити яйца и се пържат. След това се вадят върху, салфетки, за да опият мазнината, редят се легнали едно до друго докато изстинат, за да не се смачкат.
Още по темата
Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп