Кюфтета от елда

Кюфтета от елда Лакомник
Кюфтета от елда
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. елда

2 ч.ч. вода

80 г мариновани сушени домати или изкиснати за 20 мин в гореща вода сушени домати

40 мл зехтин

1 малка глава лук

черен пипер и сол на вкус

подправки за месо

Начин на приготвянe

Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на дребно. Прибавят се към пасираната елда заедно с нарязаният лук и подправките.

Оформят се малки кюфтенца, подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Запичат се в предварително загрята на 180 С (160 С с вентилатор) фурна за 20-25 минути. По желание при поднасяне се гарнират с млечен сос.

Докато са горещи кюфтенцата са ронливи и ако държим на външния вид, е добре да ги изчакаме да поизстинат преди сервиране.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц