Арменски кюфтета с леща и булгур



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Сложете в тенджера лещата и 3 чаши вода и оставете да кипне, докато лещата се свари напълно, за около 40 минути. Докато се вари лещата сложете булгура в 1 чаша топла вода, за да омекне, но не позволявайте да стане на пюре. След това изцедете водата. Запържете лука в предварително загрята мазнина, докато стане златист, а след като е готов го оставете да изстине.
В голяма купа смесете готовата леща, булгура и запържения лук. Подправете със сол, кимион, лют и сладък червен пипер и разбъркайте добре продуктите. Оставете за 30 минути в хладилник, а след това направете кюфтета около 10 -12. Сложете кюфтета в порционна чиния и украсете със ситно нарязания магданоз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп